31. setkání na Lázku

12. 8. 2022

Historie, vznik této akce :  

S nápadem konat zde setkání levicově smýšlejících lidí,  přišel po převratu v roce 1990 Josef Kraj, tehdy vedoucí představitel OV KSČM v Ústí nad Orlicí .

 

                                           :

Zleva :  tehdejší předseda OV Ústí nad Orlicí Josef Kraj, Prof. Václav Čada, Josef Hájek poslanec ČNR , Jan Novák přemožitel kanálu Lamanche a poslanec FS, Václav Štrait poslanec ČNR, Václav Exner místopř. ÚV a poslanec ČNR, Suchý - předseda OV ze Šumperka , Alexander Černý předseda OV Olomouc- poslanec parlamentu , Bohumír Glembek člen OV Ústí nad Orlicí .

 

                                       

 

Tehdejší předseda OV Josef Kraj a Josef Hájek první a poslední poslanec PČR  zvolený za KSČM v okrese Ústí nad Orlicí.

 

Současnost  

Za nepříznivého počasí, kdy byla na Lázku zima která v tomto ročním období není obvyklá. Když den předtím dosahovala teplota k 31 stupňům a ještě ráno v sobotu 6.8 . pršelo. Toto nepříznivé počasí velice zkomplikovalo práci obětavým pracovním týmům pořadatelů z okresu Svitavy i Ústí nad Orlicí kteří připravovali místo pro návštěvníky a i občerstvovací zázemí. Již tradičně se zde  schází příznivci levice již dlouhých 31 let. Toto nepříznivé počasí způsobilo i menší účast oproti minulým létům.

Letošní rok, kdy životní situace občanů je katastrofální, kdy jim vládní koalice / demolice / včele s Petrem Fialou a jeho ODS drze snížila životní úroveň na dobu poválečných let.

Na této akci byli přítomní členové ÚV KSČM místopředsedové Petr Šimůnek,Milan Krajča, Ludvík Šulda ten promluvil za vedení KSČM. Pohovořil o neúnosné a nekompetentní činnosti vlády. Zmínil se o nevýhodných obchodech s elektrickou energií, situaci s hrozícím nedostatkem plynu a místo, aby občanům ulehčila život další prostředky chce je vydat za problematické bojová letadla  F 15 - USA.. Tato protinárodní vláda se spoléhá na velmi krátkou paměť občanů.Svoji neschopnost svaluje na předchozí vládu a na situaci na Ukrajině,  válku na Ukrajině vláda podporuje dodávkami zbraní, aniž by se zeptala občanů jestli s tím souhlasí. Prostě tato vláda si počíná, jako kdyby zvítězila v nějaké válce a při tom zvítězila jen těsně ve volbách.

Petr Šimůnek na Lázku odstartoval kampaň KSČM " VYMAŽEME FIALOVOU", už doba dozrála na to vyjít do ulic. Milan Krajča vyzval k podpoře všech akcí KSČM proti současné vládě a její protinárodní politice.

Setkání na Lázku se též účastnil i kandidát na prezidenta PhDr. Josef Skála, který diskutoval s účastníky v tradičním " diskuzním stanu" o katastrofálním poklesu životní úrovně nemající v dlouhé historii země obdoby  / video zde /, diskuze  s občany se účastnili Václav Snopek, Jaromír Vašek ten hovořil o válce na Donbasu, Luhansku kam pravidelně jezdí.

K poslechu hrála hudební skupina Minimax.Celý program na akci "Setkání na Lázku " moderovala Květa Matušovská..

O občerstvení bylo postaráno, i ženám z LKŽ  patří poděkování za jejich podíl na dobrém průběhu akce.

Probíhala i soutěž o pohár Krajského výboru KSČM Pardubice.

Lázek je pěkné místo s krásnou přírodou okolo s fantastickými výhledy na Suchý Vrch, Bukovou Horu, výhledy na Moravu, je zde vyhlídková věž která je přístupná a je zde i bufet.

 

 

 

 

 

 

Video: 

Fotogalerie

Kladení kytek k památníku
Diskuzní stan, prezidentský kandidát Josef Skála
K poslechu hrála hudební skuoina Minimax
Parkoviště bylo takto zaplněno.
Autor: 
Miloslav Vebr, foto Vebr, Vladimír Provazník
Zdroj: 
MV. archiv autora