K volbám předseda UV KSČM Vojtěch Filip

27. 8. 2021

 

Do voleb

 

Vážení spoluobčané,

můžeme si být jisti, že v letošních volbách se jistě dočkáme mnoha překvapení. Od lží a pomluv, přes přisvojování si cizí práce až po sebechválu. Bude tady i odvádění pozornosti od zásadních pochybení v bezpečnostní a zahraniční politice jak vlády, tak pravicové opozice až k pokusům zatemnit lidem paměť, aby nepřemýšleli nad zbytečně utracenými penězi a zbytečně zmařenými životy ve vojenských dobrodružstvích za cizí zájmy. To vše jsme už přece zažili, jen to letos bude ještě ve větší míře a drsnější.

 

Svobodná soutěž politických stran, jak ji definuje Ústava České republiky, se otevřeně mění na souboje plné osobního napadání, lží a podvrhů a nebude žel o programu, který by vyvedl Českou republiku ze společenské a politické krize, zejména z krize důvěry, která se v pandemické krizi ještě prohloubila. Prostě politikaření na všech frontách. KSČM ale o něco takového nemá zájem. Nám komunistům jde o skutečnou konfrontaci programů a osobností. Náš program je reálný a realistický, ale také přitažlivý a představuje pro občany konkrétní alternativu dosavadního vývoje v naší vlasti. Smutné je, že KSČM vlastně nemá s kým soutěžit. Populismus kandidujících politických subjektů se nám příčí a jiné seriózní programy nejsou k mání. Mnohem smutnější je ale fakt, že na tento populismus pořád ještě slyší hodně občanů.

 

Česká republika má před sebou řešení zásadních otázek. Jde zejména o otázky bezpečí našich občanů stále ohrožených neřešenou migrací, jejíž další vlnu po debaklu v Afghánistánu očekává celá Evropa. Dál se zhoršují naše vztahy s Ruskou federací jako důsledek selhání nejen našich zpravodajských služeb, a nedošetřeného výbuchu ve Vrběticích. Celé to připadá jako provokace a příprava na vojenskou konfrontaci. To vše ohrožuje zásadním způsobem mír a bezpečí nás všech.

 

Společnost se dále rozděluje a zhoršuje se i mezigenerační pochopení potřeb, tedy např. stavby bytů a zajištění základních potřeb mladých rodin, které tak těžko dosahují na pořízení vlastního bydlení a když jim v tom starší pomáhají, tak jim takové zatíženi neumožňuje realizovat dlouho odkládané potřeby na důstojný život, např. na více odpočinku nebo na své záliby. Na toto konto se mladí lidé zadlužují lichvářskými hypotékami, čímž si na sebe pro velkou část produktivního života pletou bič, zda na jejich splácení budou mít.

 

Stejně důležitým problémem zůstává ztížená vymahatelnost spravedlnosti. Než se nám podařilo změnit trestní zákon, došlo v uplynulých letech k promlčení řady privatizačních kauz z 90 let. Je to ostudné a lidé tuto nespravedlnost odmítají přijmout. Nesedněte na lep těm politickým subjektům, které něco říkají a opak dělají. Jen slovům o boji proti korupci a privatizačním mafiím nikdo nemůže věřit. Přitom je třeba pomoci těm, kteří právě tunelováním byli nejvíce postiženi.

 

Mohl bych pokračovat, ale to už je obsah samotného volebního programu, který máte, vážení občané, před sebou. Podle našich základních hesel „S lidmi pro lidi“ a „5 P šance na nový začátek“ vám předkládáme reálnou alternativu současnosti, resp. poctivou naději pro budoucnost vaší a vašich dětí.

 

Chceme pro vás bezpečnost, prosperitu, spravedlnost a mír. To je program KSČM. Volbou naší strany volíte perspektivu skutečného rozvoje a důstojný život nejen pro sebe a své rodiny, ale také pro opravdovou většinu občanů naší krásné vlasti.

 

JUDr. Vojtěch Filip

 

 

 

Autor: 
Vojtěch Filip
Zdroj: 
KSČM