Setkání pod Kralickým Sněžníkem na Dolní Moravě / Výstup na Kralický Sněžník / 26.6.2021/

28. 6. 2021

Výstup na Kralický Sněžník

Vzhledem k uvolňující se situaci připravil OV KSČM Ústí nad Orlicí na sobotu 26.června už tradiční výstup na Kralický Sněžník. Spojil ho s besedou s kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny.

Účastníky přijel podpořit poslanec Zdeněk Ondráček(KSČM) ze sousedního Královéhradeckého kraje- jednička na jejich kandidátce – a společně s Květou Matušovskou(KSČM) a dalšími zdatnými sportovci vyběhli v ranních hodinách na Kralický Sněžník. My ostatní – sportovci teoretici- jsme na ně čekali ve sportovním areálu Dolní Morava, čas jsme si krátili besedou a výměnou zkušeností z přípravy na volby do Poslanecké sněmovny.

Sportovec Zdeněk Ondráček se objevil jako první, byl srdečně přivítán a hned začal odpovídat na otázky, kterých bylo opravdu hodně. Týkaly se vystupování poslanců za KSČM ve sdělovacích prostředcích, přednostního práva ve Sněmovně, Zdeněk Ondráček konstatoval, že v poslední době se uskutečnilo víc mimořádných schůzí Sněmovny než řádných jednání, dotkl se i tolik diskutované nedůvěry vládě, dotazy padaly také na migranty.

Se Zdeňkem Ondráčkem jsme se bohužel museli rozloučit, protože se zúčastnil ještě další akce v Jičíně, ale mezitím dorazila Květa Matušovská. Předsedkyně OV KSČM Ústí nad Orlicí Erika Kohoutová ji přivítala nejen jako stávající poslankyni, ale zároveň jako vedoucí kandidátku pro podzimní volby a K.Matušovská se ujala dalšího řízení besedy. Přivítala další kandidáty – Otakara Kovaříka z Pardubic, Lenku Bělohlávkovou a Vladimíra Dosoudila z Chrudimi, Miroslava Hlavatého a Antonína Vyšohlída z okresu Ústí nad Orlicí, nezapomněla ani na místopředsedu KV KSČM Pardubice Ivana Bělohlávka. Navázala na informace Z.Ondráčka, komunističtí poslanci budou prosazovat zvýšení důchodů na 500 Kč, hovořila o opravě komunikací, budování přivaděčů k dálnicím, vyslechla připomínky k prodeji jízdenek, k velkému zatěžování spoluobčanů při vyplňování mnohdy zbytečných tiskopisů, diskutovalo se o zahrádkářském i stavebním zákonu, o odpadech a poplatcích za ně.

Ota Kovařík se dotkl nadnárodních korporací, podtrhl význam voleb a nutný úspěch KSČM, Vladimír Dosoudil zmínil dostupné bydlení, Lenka Bělohlávková pak otázky zdravotnictví, Antonín Vyšohlíd výpočetní techniku, přidal se také Miroslav Hlavatý, zejména k zahrádkářskému zákonu. Beseda byla velice živá, bylo vidět, že kandidáti reagují na potřeby spoluobčanů, což je dobře. Dík za zdařilou akci patří OV KSČM Ústí nad Orlicí a všem obětavým členům. Kteří vše zdárně zajistili ve velice krátkém čase.

 

Na fotografiích :

Zdatní sportovci při návratu z výšlapu

 

Zdeněk Ondráček

Květa Matušovská

Kandidáti do Poslanecké sněmovny – Antonín Vyšohlíd, Lenka Bělohlávková, Květa Matušovská, Vladimír Dosoudil

Účastnici setkání

Lidmila Kružíková

Fotogalerie

 Sportovní centrum Dolní Morava
" zájezd " na tuto akci
Poslanec Zdeněk Ondráček, odpovídá na dotazy.
zleva Antonín Vyšohlíd,Lenka Bělohlávková,Květa Matušovská,Vladimír Dosoudil
Autor: 
Lidmila Kružíková
Zdroj: 
Akce Okresního výboru Ústí nad Orlicí a střediska OV Králíky