Májové dny

16. 4. 2021

Vážené soudružky a soudruzi,
blíží se květen, měsíc, ve kterém jsme bývali každý rok všichni hodně aktivní. Pořádali jsme u domečku májová shromáždění k oslavě svátku práce, v Rudolticích prvomájovou veselici, upravovali jsme hroby a pomníky a pokládali květiny obětem 2.světové války. Největší akcí k výročí osvobození v našem okrese po roce 1989 bývala akce u Saši Bogdanova.
Bohužel, už druhým rokem prvomájové akce a akce k osvobození nejsou možné.
Přesto Vás chci požádat, aby jste nezapomněli ani letos na hroby, hrobečky, památníky obětem druhé světové války. Pojďme je každý ve svém katastru navštívit, upravit, položit květinu na znamení, že nezapomínáme na svou minulost, ani na hrdinství a obětí této zrůdné doby.
Budu ráda, když pošlete fotografie, abychom je mohli umístit na naše webové stránky, případně do HaNo. Nezapomeňte přitom dodržovat nařízení vlády a ministerstva zdravotnictví, abychom nezavdali příležitost k perzekucím.
Ti, kteří se chtějí zúčastnit pietní vzpomínky u Saši Bogdanova, ať zašlou PZS na OV, případně na moji e-mailovou adresu, aby se mohla zařídit povolení k vjezdu vozidel.
Bylo by dobře nahlásit počet osob, abychom opět vytvořili skupinky v počtu povolených osob, které se postupně u pomníku vystřídají. Akce se uskuteční 8.5. dopoledne, čas ještě upřesníme. Teď jsou potřeba ty SPZ.
Přeji Vám všem i Vašim rodinám hodně zdraví a těším se na setkání s Vámi.

Erika Kohoutová
předsedkyně OV KSČM

Autor: 
Erika Kohoutová