Dopis voličům

30. 9. 2020

 

Vážení spoluobčané, voliči,

již za pár dnů se otevřou dveře volebních místností a my budeme mít opět příležitost splnit si svou občanskou povinnost.
Vím, že mnoho občanů váhá, či dokonce je rozhodnuto k volbám nejít, protože nejsou spokojeni se současnou situací ve společnosti. Jiní, zejména starší občané, se také boji o své zdraví, což je za současné situace přirozené.
Jistě můžeme mít spoustu výhrad vůči politikům i poslancům. Zavděčit se všem občanům, není v silách sebelepších politiků či poslanců. Mnozí kritici nám komunistům vyčítají podporu oligarchy Babiše, jiní zase volí právě Babiše, protože jim údajně zvýšil důchody, přidal na platech… Nic však není zcela takové, jak se na první pohled zda, ani naše podpora vládě Andreje Babiše. Po parlamentních volbách se, po dlouhých diskusích, komunisté rozhodli v zájmu většiny občanů, podpořit vznik vlády, výměnou za možnost prosazení alespoň části svých programových bodů, které za předchozích vlád nebylo možné prosadit. Vláda Andreje Babiše teď musí plnit ty programové body komunistů, k plnění kterých se zavázala, protože je v tomto směru pod tlakem komunistů, které potřebuje k udržení vlády. Andrej Babiš je oligarcha jako každý jiný a pokud by měl dostatek vlastních hlasů, či podporu pravicových stran, netěšili bychom se dnes ze zvýšených příjmů a dalších pozitivních změn.
Současná situace je ještě složitější, komplikovanější a značně nepřehledná i zásluhou nutných opatření proti koronaviru a bohužel, ani protichůdná vyjádření mnoha lékařů a takzvaných odborníků, včetně prohlášení zejména opozičních politiků, ke zklidnění situace nepřispívají.
Občané jsou zmatení a neví, komu vlastně věřit. To vše přispívá ke skepsi a odporu k volbám.

Vážení spoluobčané,
nenechme se otrávit, ani děsit!
Naše neúčast ve volbách vyhovuje těm skupinám, které chtějí ovládnout veřejný prostor ve svůj vlastní prospěch. Neusnadňujme jim to!
Proto si Vás všechny dovoluji pozvat k volbám do Zastupitelstva Pardubického kraje. Využijte svého základního občanského práva a dostavte se ve dnech 2. a 3. října 2020 do volebních místností a odevzdejte svůj hlas těm, jejichž program nejlépe vystihuje Vaše potřeby a požadavky.
Rezignace na své právo není řešením! Nechceme přece, aby za nás rozhodovali jiní. Volba je NAŠE právo, ale také občanská povinnost převzít svůj díl odpovědnosti za správu věci veřejných! Co by za tuto možnost naši předci dali!
Jistě je mezi námi dost těch, kteří z různých důvodů do volebních místností nemohou. Požádejte
proto, aby volební komise přišla s urnou za Vámi. Požádejte přímo na obecním úřadě, telefonicky, nebo prostřednictvím rodiny, přátel, či sousedů.
Naše členy žádám, zajděte za nemocnými a starými soudruhy, přáteli a sousedy a nabídněte jim možnost zajištění volební urny v místě bydliště.
Chci věřit, že všichni naši členové splní svou občanskou povinnost, voleb se zúčastní a dají své hlasy ve prospěch kandidátky KSČM, případně čtyřmi preferenčními hlasy upřednostní ty, kterým nejvíce důvěřují (zakroužkováním pořadového čísla kandidáta).
Ukažme, že jsme tady a že chceme a budeme do správy svého regionu mluvit!
Erika Kohoutová, předsedkyně OV KSČM