Poslankyně Miloslava Vostrá a Květa Matušovská na Ústeckoorlicku

8. 3. 2019

V úterý 26. února přivítal okres Ústí nad Orlicí hned dvě poslankyně P ČR současně. Komunistické poslankyně - předsedkyni rozpočtového výboru Miloslavu Vostrou a místopředsedkyni hospodářského výboru Květu Matušovskou, v doprovodu člena Vnitrostranické komise ÚV KSČM Milana Konečného a předsedkyně OV KSČM Ústí nad Orlicí Eriky Kohoutové, přijali na Městském úřadu Králíky starosta města Václav Kubín a místostarosta Antonín Vyšohlíd, kteří seznámili poslankyně s investičními záměry města a dalšími plány. Mluvilo se také o záměru Ministerstva spravedlnosti s využitím objektu po výchovném ústavu a přání občanů města na jiné využití tohoto areálu, ale také o údržbě silnic…

Dalším programem obou poslankyň byla návštěva SOR Libchavy. V této české firmě se, ne jenom poslankyně, měly možnost prostřednictvím generálního ředitele Jaroslava Trnky a obchodního ředitele pro tuzemsko Romana Tichého, seznámit se současnou výrobou a v následné diskusi i dalším vývojem a plány firmy do dalších let.

Zatímco poslankyně absolvovaly zkušební jízdu elektrobusem, do budovy OV KSČM v Ústí nad Orlicí se sjížděli členové a příznivci KSČM ze všech stran okresu, k besedě se vzácnými hosty. Příjezd poslankyň netrpělivě očekávala do posledního místa zaplněná zasedací místnost. Beseda byla živá, zajímavá, poslankyně odpovídaly na dotazy z různých oblasti života a dotazy nebraly konce. Mnozí by rádi diskutovali déle, ale protože s. Vostrou s řidičem čekala ještě dlouhá cesta domů a na s. Matušovskou malá Zuzanka, předsedkyně OV KSČM po 18 hodině ukončila besedu s poděkováním a přáním, abychom se v příštích měsících opět sešli a mohli na tuto besedu navázat.

Autor: 
Erika Kohoutová předsedkyně OV KSČM Ústí n/Orlicí