Přijďte k volbám!

4. 10. 2018

Vážení spoluobčané, soudružky a soudruzi, přátelé,

dovolte mi pozvat Vás všechny k volbám do zastupitelstev měst a obcí. Za 24 hodin se otevřou dveře volebních místností a my občané – voliči si půjdeme splnit svou občanskou povinnost a vybrat z těch, kteří nabízejí své služby ve prospěch občanů našich měst a obcí ty nejlepší. Rozhodování nebude lehké, protože sliby většiny volebních programů jsou si podobné. Komunální volby by neměly být soutěží o nereálných slibech, ale o hledání těch, kteří dokážou spolupracovat a být tak prospěšní své obci a jejím občanům. Důležité je, aby Vámi vybraní kandidáti znali problémy a přání občanů, aby věděli, co potřebují, co chtějí, ale také to, co je v podmínkách konkrétní obce reálné a smysluplné. Aby byli schopni přijímat odpovědná a rozumná rozhodnutí. Jednu věc má většina volebních programů stejnou. Jsou to sliby – co uděláme, prosadíme, podpoříme. Mnohem méně je těch, kteří se odváží sdělit, že něco nepodpoří. Důvod je prostý - negativní sdělení není populární. Přesto se přimlouvám za ty, kteří se nebojí ve svých volebních programech sdělit, že to, co nepovažují za přínosné, podporovat nebudou.

Erika Kohoutová, předsedkyně OV KSČM Ústí nad Orlicí