Vydařené Odborové odpoledne v Ústí nad Orlicí

1. 10. 2018

Za nádherného a slunečného počasí se ve středu 26. září na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí uskutečnila naše první akce a prezentace pro širokou veřejnost s názvem Odborové odpoledne.

Cílem akce, kterou jsme připravili za finanční podpory Nadace Rosy Luxemburgové bylo prezentovat nejen náš svaz, co by nový subjekt na odborovém poli, ale prezentace odborů jako takových. Součástí programu byla premiéra našeho nového vzdělávacího filmu o odborech “Odbory - síla na Vaší straně” a tištěné publikace “Odbory včera a dnes”. Publikace byla zájemcům zdarma rozdávána přímo na místě a film byl ve smyčce promítán ve speciálním kinostanu.

V rámci připraveného programu se v průběhu celého odpoledne střídala vystoupení několika hostů s příspěvky. Konkrétně to byli za náš svaz jeho předseda Jaroslav Juryšek, dále pak významná ekonomka Ilona Švihlíková, zástupci KSČM Ústí nad Orlicí Erika Kohoutová Roman Roun a zástupce spolku pro lokální ekonomiku CERES Tomáš Vokoun.

Pro děti byly připraveny soutěže s oměnami a pro návštěvníky kromě spousty zajímavých vystoupení a prezentovaných informací, i živá muzika a teplé i studené občerstvení. Rovněž byly předávány informační a propagační materiály svazu a odpovídali jsme na spoustu dotazů z oblasti pracovních podmínek a odborového sdružování.

Jsme rádi, že jsme mohli touto akcí připomenout pracujícím k čemu odbory slouží, jaké jsou naše cíle a jak úžasnou a důležitou roli odbory od doby svého vzniku za těch více než 150 let plnily. Že za to, že jsme odboráři se nemusíme stydět, ale že máme na co být právem hrdí.
(JJ)

Fotogalerie

Autor: 
Jaroslav Juryšek
Zdroj: 
https://www.noveodbory.cz/cz/