POZVÁNKA na Lázek

27. 7. 2018

Vážení přátelé,

v sobotu 4. srpna 2018 se uskuteční již XXVIII. ročník „ Setkání Čechů, Moravanů a Slováků u zemské hranice na Lázku“.

Místo setkání je situováno do krásného prostředí Orlických hor s výhledem na Kralický Sněžník a Jeseníky.
Místem setkání je přírodní areál „Lázek“ u obce Cotkytle – 714 m vysoký kopec, poslední výběžek Orlických hor na hranicích Čech a Moravy. V minulosti býval místem setkávání českých, moravských a slovenských vlastenců, kde protestovali proti zbídačování a germanizaci slovanských národů. Zde se také rodilo organizované partyzánské hnutí za II. světové války. Komunisté okresů Svitavy, Šumperk a Ústí nad Orlicí před 28 lety navázali na historii našich předků a my tuto pomyslnou pochodeň neseme dál.

Přátelského setkání Čechů, Moravanů a Slováků se každoročně účastní občané z celé České republiky i přátelé ze Slovenska. Organizátory akce jsou OV KSČM Ústí nad Orlicí a OV KSČM Svitavy, za podpory ÚV KSČM a KV KSČM Pardubice. Kapacita sedících účastníků je cca 1000 míst, parkování osobních vozidel a autobusů je cca 100 metrů od areálu. Letos pořadatelé zajistili navíc i autobus z Vysokého Mýta přes Choceň a Litomyšl, aby umožnili účast příznivců kapely DOLNOVANKA z Dolního Újezdu u Litomyšle.

Na naše setkání srdečně zvu všechny, kteří si váží svých předků, mají rádi přírodu, dobrou muziku, naši krásnou zemi a nestydí se za to, že jsou vlastenci.

Autor: 
Erika Kohoutová, předsedkyně OV KSČM Ústí nad Orlicí