Uctili jsme památku Saši Bogdanova

9. 5. 2018

Několik stovek účastníků se za krásného počasí sešlo dne 8. května 2018 v lesním areálu u Partyzána,  na pomezi Chocně a Srubu, u pomníku rozvědčíka Saši Bogdanova. Každým rokem se na pozvání organizátorů setkání  – KV KSČM Pardubice, OV KSČM Ústí nad Orlicí, Choceňského střediska KSČM a Česko-Ruské společnosti – scházejí občané v místech posledního odpočinku partyzána, aby uctili jeho památku a současně s ním vzpomněli i mnoha dalších, kteří v naši krásné zemi nasazovali své životy, abychom my mohli žít. Historii tohoto místa znají pravidelní návštěvníci téměř zpaměti. Pro nově příchozí běh událostí i poslední okamžiky života Saši Bogdanova přiblížil ve svém vystoupení předseda krajské rady Česko-Ruské společnosti Josef Bína.  Přítomní vysoce ocenili vystoupeni místopředsedy ÚV KSČM a poslance PS PČR  Stanislava Grospiče k současné situaci, i slova předsedy KV KSČM Jana Foldyny.  Milým hostem, který si zasloužil pochvalu mimo jiné i za hezkou češtinu, byl náměstek obchodní rady Ruské federace v České republice Dmitrij Moskovkin. Se zdravicemi vystoupili i další hosté -poslankyně PS PČR Květa Matušovská, předseda OV KSČM Svitavy a senátní kandidát Josef Bohatec, předseda KČP Jiří Krška a místopředsedkyně svazu Nové odbory Xenie Kaduchová.

Po pietním aktu krev v žilách rozproudila oblíbená skupina Karel Gott revival Morava, děti si zasoutěžily, a pro diskutéry byl připraven diskusní stan, v němž mohli diskutovat s pozvanými hosty.

Chci touto cestou poděkovat všem, kteří se na májových akcích organizačně či pracovně podíleli a současně poděkovat všem členům a spoluobčanům za aktivní účast na těchto akcích.

Fotogalerie

Autor: 
Erika Kohoutová